Kendine has lezzeti ve aromasıyla Kütahya’nın en önemli değerlerinden biri olan “Şaphane Vişnesi” tescillendi. Kütahya Ticaret Borsası'nın (KÜTBO) başvurusu sonucu Kütahya’da yetişen vişne, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek coğrafi işaret onayı aldı.
Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin’i ziyaret ederek başarılarını tebrik etti ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık’ın da yer aldığı ziyarette, KÜTBO Başkanı Necati Gültekin, Vali Dr. Ömer Toraman’a Kütahya Vişnesi Coğrafi İşaret süreci ile ilgili bilgi aktarımında bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Gültekin, Kütahya genelinde çok eski yıllardan beri yetişen, tat ve aroma bakımından zengin olan Kütahya Vişnesi’ne hak ettiği ekonomik değeri kazandırmak amacıyla, Borsamız tarafından “Şaphane Vişnesi” adı altında Coğrafi İşaret Belgesinin alındığını söyledi. Kurumlar arası işbirliği ile başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Gültekin, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özalık’a coğrafi işaret sürecinde vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.
13 Mart itibarıyla Kızılcık Tarhanası, Kütahya Cimcik Aşı, Kütahya Bitli Helvası, Kütahya Köpük Helvası ve Kütahya Paşa Helvası için coğrafi işaret başvurusu yapıldığını açıklayan Gültekin, Kütahya’da yetişen tüm kirazların “Pazarlar Kirazı” adı altında, Simav Eynal Domatesi, Üçbaş Sarımsağı, Haşhaşlı Pide ve Kütahya Hamursuzu için araştırmaların sürdüğünü belirtti.
“TESCİLLİ ÜRÜN SAYIMIZ 4’E ÇIKTI”
KÜTBO’yu tebrik eden Vali Dr. Ömer Toraman, çalışmaları desteklediklerini söyledi. Kütahya’nın coğrafi işaret alma potansiyeline sahip çok sayıda çeşitlilik ve ürün barındırdığını da belirten Vali Toraman; Simav halısı, Tavşanlı leblebisi ve Kütahya çinisinin ardından Şaphane vişnesinin tescillenmesiyle birlikte Kütahya’da coğrafi işaret onaylı ürün sayısının 4’e yükseldiğini kaydetti.
Tarım alanında yapılan çalışmaların da değerlendirildiği ziyaret, iyi dileklerle sona erdi.