Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki komisyon ve kurullarda görev alan Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, 27 Nisan 2022 tarihinde Video konferans yoluyla gerçekleştirilen "TOBB İklim Değişikliği ve Çevre Kurulu" toplantısına katılım sağladı.
TOBB İklim ve Çevre Değişikliği kurul üyelerinin katıldığı toplantıda; TOBB Sektörler ve Girişimcilik Dairesi Başkanı Saygın Baban tarafından Avrupa Yeşil Mutabakatı, iklim değişikliği ve çevre konularında yapılan çalışmalar ile ilgili sunum gerçekleştirdi. İklim değişikliğiyle mücadelenin önemini belirten Saygın Baban, özellikle Paris İklim Anlaşmasının onaylanmasından sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın açıklamalarına göre Türkiye’nin 2053 yılında hedefinin “Net 0” ülke olduğunu söyledi.
"Net 0" ülke demek; İnsan kaynaklı faaliyetler nedeniyle atmosfere salınan ve sera etkisine neden olan karbondioksit, metan, azot oksit gibi gazların miktarını yeryüzü tarafından doğal olarak emilen sera gazı miktarıyla eşitlemek anlamına geldiğini belirten Sayın Baban, 2053 hedefi dahilinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile buna bağlı olarak Oda ve Borsalar tarafından yapılması gereken çalışmalardan bahsetti.
Toplantıda, Kurul üyeleri tarafından çevre ve iklim değişikliği konularını içeren sorunlar dile getirildi.