Haberler

KÜTBO'DA NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRME PROGRAMI (NİYEP) TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 27.12.2024
  • oguzhan
Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Meclis Üyelerine, İŞKUR İl Müdürü Erdoğan ŞAHİN ve İŞKUR Şube Müdürü Ahmet KARAASLAN tarafından Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) ve İŞKUR teşvikleri hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda, NİYEP programının, işverenlere ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet gücünü artırma fırsatı sunduğu vurgulandı. Ayrıca, mesleki yeterliliği olmayan iş arayan bireylerin, sertifikalı ve istihdam garantili kurslarla geleceğe daha güvenle bakabilme imkânı bulacağına dikkat çekildi.

NİYEP’ten yararlanmak isteyen işverenlerin, bağlı bulundukları Borsaya başvurabilecekleri, vatandaşların ise doğrudan İŞKUR’a başvurabileceği ifade edildi. Bu program, güçlü bir işgücü oluşturmanın yanı sıra, işgücü piyasasında daha nitelikli ve eğitimli bireylerin yer almasını sağlayarak, işverenlerin personel temininde önemli bir rol oynayacaktır.

Bilgilendirme toplantısı, gerçekleştirilen sunumun ardından KÜTBO Meclis Üyelerinin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.


  • KÜTBO'DA NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRME PROGRAMI (NİYEP) TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • KÜTBO'DA NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRME PROGRAMI (NİYEP) TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kütahya Ticaret Borsası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç